Van’da 5 büyüklüğünde deprem! - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

12 Haziran 2022 Pazar

Van’da 5 büyüklüğünde deprem!

Van’da 5 büyüklüğünde deprem!

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Van’ın Tuşba ilçesinde saat 21.35’te 5,0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Kuşçu-Muradiye, büyüklüğünü 5.3, derinliğini ise 5.0 olarak açıkladı. Depreme ilişkin peş peşe açıklamalar gelirken deprem nedeniyle büyük bir endişe yaşayan vatandaşların evlerinden dışarı çıktığı öğrenildi. 

VAN VALİSİ VE TUŞBA BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AA muhabirine, şu ana kadar kendilerine negatif bir bilginin aktarılmadığını belirterek, “Şu an takımlar araştırma ve tespit emek harcaması yapıyor. Şimdilik negatif bir konum görünmüyor.” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ise yapmış olduğu açıklamada herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını duyurdu. Akman Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda ise “Tuşba İlçemizde olup biten ve muhit illerde de hissedilen zelzele meydana gelmiştir. Tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim muhafaza etsin.” ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA: BAKAN SOYLU’DAN ‘SON BİLGİ’ AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplumsal medya hesabından yapmış olduğu açıklamayla depremle alakalı son duruma ait malumat verdi. Vali Balcı ile görüştüğünü belirten Bakan Soylu, “Bugün 21.35’te, Van’da yaşanmış olan depremle alakalı, Valimiz Sn. Ozan Balcı ile yine görüştüm. Tüm taramalarını gerçekleştirmişler, birkaç binada tespit edilen çatlağın haricinde hiç bir mesele olmadığını son malumat olarak teyit etti. Vanımıza ve Vanlı hemşehrilerimize geçmiş olsun.” açıklamasında bulundu.

BAKAN KOCA: CAN KAYBI VEYA YARALI YOKTUR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Saat 21.35’te Van Tuşba’da meydana gelen 5 şiddetindeki depremde İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize herhangi bir olumsuz çağrı, yardım talebi gelmemiştir. Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır.” dedi.

BAKAN KURUM: HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da yaptığı açıklamada “Van Tuşba’da meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarına başladı.Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetten muhafaza buyursun.” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages