Mutasyona uğrayan COVİD-19 virüsü türü 10 kat daha hızlı yayılıyor - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

15 Haziran 2020 Pazartesi

Mutasyona uğrayan COVİD-19 virüsü türü 10 kat daha hızlı yayılıyor

Mutasyona uğrayan COVİD-19 virüsü türü 10 kat daha hızlı yayılıyor


 


ABD'li bilim insanları tarafından yeni tip koronavirüs salgınının bazı ülkelerde neden ölümcül olduğuna yönelik bir araştırma yapıldı. ABD'de bulunan Scripps Araştırma Enstitüsü'nce yapılan araştırmaya göre koronavirüsn mutasyona uğrayan bir türünden dolayı ABD'nin New York şehri, İtalya ve İngiltere'de koronavirüs 10 kat daha hızlı yayılabiliyor.

Ölüm Riskini 4 Kat Artırıyor


Koronavirüsün D614G olarak adlandırılan mutant versiyonunun daha bulaşıcı olmasının yanı sıra taç yapısı orijinalinden 4 kat daha fazla olduğundan insan hücrelerine daha fazla ve kalıcı şekilde tutunabiliyor. Ayrıca ölüm riskini orijinaline göre 4 kat daha fazla artırıyor.

Çok Kolay Yayılıyor


Araştırma hakkında değerlendirmede bulunan İngiltere Reading Üniversitesi'nden Virolog Prof. lan Jones, "Mutant virüs, orijinaline göre çok daha bulaşıcı. Bu araştırma çok iyi olmuş. Araştırmadan elde edilen sonuç virüs düşük miktarlarda olsa bile çok kolay yayılabilir." dedi.

En Zararlısı D614G


Koronavirüs, poülasyonların genetik yapısına uyum sağlamak için dünyanın her tarafında çeşitli mutasyonlara uğruyor. Bugüne kadar 30'u aşkın tür tespit edildi. Bu türler arasında açık ara en tehlikeli olanının D614G olduğu bilim adamları tarafından tespit edildi. Çalışmanın başyazarı Dr. Hyeryum Chloe, "D614G türü koronavirüs, diğer virüs türlerine göre çok daha bulaşıcı ve ölümcül. Koronavirüs, ACE2 reseptörlerine sahip olduğu taç yapılar sayesinde insanların akciğerlerine tutunabiliyor. D614G türü koronavirüs, çok daha fazla taç yapıya sahip olduğundan dolayı insan organlarına çok daha fazla zarar veriyor." ifadelerine yer verdi.




 


Münasıran Haberler, Son Dakika Haberler, Son Haberler - Canlı Haber Otomatik Alınan Haber Kaynak linki Tıklayın Haber Kaynağına gidin





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages