Son dakika Türkiye tarafından Esed’e verilen süre sona erdi - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

29 Şubat 2020 Cumartesi

Son dakika Türkiye tarafından Esed’e verilen süre sona erdi

Son dakika Türkiye tarafından Esed’e verilen süre sona erdi
Türkiye’nin Esed rejimine verdiği sürenin sona ermesiyle beraber Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki komutanlar sıfır noktasına geldi.



{authorlink}
https://www.canlihaber.com/gundem/son-dakika-turkiye-tarafindan-esede-verilen-sure-sona-erdi-h2170.html
https://www.canlihaber.com/rss/
Haberler, Son Dakika Haberler - Canlı Haber
Canlı Haber; Son dakika haberleri, siyaset gündemini, Türkiye ve Dünya gündemini yorumsuz olarak yayınlayan İnternet haber sitesidir

https://www.canlihaber.com/images/banner/canlY_haberr.png
Canlihaber
380730

Türkiye’nin Esed rejimine verdiği sürenin sona ermesiyle beraber Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki komutanlar sıfır noktasına geldi. Verilen sürenin dolmasıyla birlikte Bakan Akar, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara ve Hava Kuvvetleri ile sınırın sıfır noktasına gelerek incelemelerde bulundu. 



Milli Savunma Bakanı Komutanlarla Beraber Sınırda



İdlib'de sıcak gelişmeler yaşanırken Türkiyenin Esed'e verdiği sürenin dolmasının ardından gözler sınırın sıfır noktasına dikildi. Sürenin dolmasıyla birlike Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberinde Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz sınırın sıfır noktasına gelerek burada harekata ilişkin son bilgileri almaya başladı.



Takik Komuta Merkezi'ni Ziyaret Etti



Birliklerde yaptığı inceleme sonrasında İdlib'de yapılan faaliyetlerin sevk ve idaresinin sağlandığı Taktik Komuta Yeri'ni ziyaret eden Bakan Akar, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla'dan gün boyunca yapılan ÇNRA, top ve SİHA atışları ve manevra unsurlarının faaliyetleri hakında bilgi aldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Verdiğimiz Süre Doluyor Demişti



Cumhurbaşkanı Rece Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'de özellikle de İdlib bölgesinde ortaya çıkan büyük insani krizi önlemek için sahada aktif müdahale dahil her yolu denediğini dile getirdi. Türkiye'nin şu anda 3.7 milyon Suriyeli'yi topraklarında misafir ederken asgari olarak 1 milyonu aşkın olan yeni göç dalgasını sessiz sedasız kabullenmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, Esed rejiminin saldırılarını bir an önce sonlandırarak Soçi Muhtırası sınırlarına yani gözlem noktalarının gerisine çekilmesini talep ettiklerini söyledi. Rejimin bu talebi gerçekleştirmesi durumunda sınıra doğru hareket eden kitlelerin yeniden evlerine dönebilmelerinin sağlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın bu insani hassasiyeti bir türlü kabul etmediğini ancak gözlem,, gözetme kulelerimizi kuşatma altına alanlara verilen sürenin dolmak üzere olduğunu ifade etti. Gereği neyse yapılacağını büyük bir kararlılıkla belirten Erdoğan, bu gözlem ve gözetleme kulelerinin bu kez kuşatmalardan öyle veya böyle bu aysonuna kadar kurtarılmasının planlaması içinde olduklarını söyledi.








[gallery link="file" columns="3"]
Münasıran Otomatik Alınan Haber Kaynak linki Tıklayın Haber Kaynağına gidin
Author:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages