Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar: ’Şu an bizim istediğimiz noktada değil’ - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

30 Ağustos 2019 Cuma

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar: ’Şu an bizim istediğimiz noktada değil’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib'le ilgili gelişmelerde 'bizim istediğimiz noktadadır' dersek bu yalan olur. Şu anda bizim istediğimiz noktada değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
''İdlib’le ilgili gelişmelerde bizim istediğimiz noktadadır dersek bu yalan olur. Zira İdlib’de şu anda 60 bin civarında insan öldürüldü. Bunun dışında 1-2 katı göç var. Bunlar tabi kuzeyi zorluyorlar, bize doğru geliyorlar. Bu konuda da bizim tedbirli olmamız lazım. Biz de bütün tedbirlerimizi şu anda almış durumdayız.


12 gözlem kulemiz zaten teyakkuz halinde. Biliyorsunuz 9-10 nolu gözlem kulelerimize bazı tacizler olmuştu. Putin ile görüşmelerden sonra bu konuda da gerekli uyarılar yapıldı. Trump ile görüşmelerde Münbiç konusunu ele aldık. Ve bu 20 mil talimatı olmuştu. Bu konuda daha sonra Amerikalı heyet bizim heyetimizle yaptıkları görüşmelerde bunu daraltma gibi durumları oldu. Arkadaşlarımız geçici de olsa mutabakatı sağlamış durumdalar.


Önümüzde bir BM Genel Kurulu var. BM Genel Kurulu'nda da sayın Trump ile bir araya geleceğiz. Ama bu arada onların heyetleriyle, bizim heyetlerimiz arasındaki görüşmeler de devam ediyor. Temennim odur ki bu süreci Cenevre'den önce çok daha olumlu bir şekilde tamamlayalım.


Rusya ile işbirliği süreci başlamış vaziyette. Bunun en önemlisi S400 konusu. Fuarda da gördüklerimizden sonra, bu sektörde de birçok karşılıklı alışverişlerin olabileceğine inanıyorum. Tabi SİHA'lar, İHA'lar bu konuda bazı müşterek adım atma durumumuz da var. Şu anda 25 milyar dolar gibi ihracat hacmine ulaşmış Türkiye, Rusya, 100 milyar doları hedeflemiş vaziyetteyiz.


RUSYA'DAN SU-57 ALINACAK MI?


Bunların birbirlerine göre çok farklılıklar var. F-35'ler konusunda şu andaki tutumunu devam ettirirse biz tabi başımızın çaresine bakacağız. SU35 mi 57 mi artık bunun masaya yatırılmasından öte biz savunma sanayiimiz veyahut da savunmaya yönelik ne gibi tedbirler alırız, bu tabi şu andaki bizim tedbir paketlerimizin içinde konuşulan konulardır. Vakti saati geldiğinde şartlar masaya yatırılarak, ortak üretim, kredi planlamaları... Bunlara bakarak adımlarımızı atacağız. Biz pazar olmaktan çıkıp pazar aramaya giden ülke olmak istiyoruz.''











Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages