Altın fiyatları gün sonunda ne kadar oldu? 5 Şubat çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında son durum - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

5 Şubat 2019 Salı

Altın fiyatları gün sonunda ne kadar oldu? 5 Şubat çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında son durum






Altın fiyatları günün kapanışıyla birlikte ne kadar oldu sorusu vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,22 azalışla 220,20 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 359,00 lira, Cumhuriyet altını 1.471,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,22 azalışla 220,20 liradan işlem gördü.

Altın fiyatlarının anlık durum bilgisi, yatırımcıların araştırdığı konu olarak dikkat çekiyor. Özellikle çeyrek altının son durumu ve gram altının ne kadardan seyrettiği vatandaşların sorguladığı konular arasında yer alıyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın ne kadardan işlem görüyor?


ALTIN FİYATLARI 5 ŞUBAT CANLI BİLGİLER


Altın fiyatları, 5 Şubat Salı gününe düşüşle başladı. İşte, anlık ve canlı altın fiyatları bilgileri;


Çeyrek altın 5 Şubat Salı günü, 351,06 TL’den alınıp, 358,98 TL’den satılıyor.


Gram altın ise 219,59 TL’den alınırken 219,64 TL’den satışa sunuluyor.


Yatırım için tercih edilen altınlardan olan Cumhuriyet altını 1.457 TL’den alınırken, 1.479 TL’den satılıyor.


Yarım altın ise 718 TL’den alınıyor ve 718,09 TL’den satılıyor.


ANLIK VE CANLI TAKİP İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ


Asya piyasalarında pozitif bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,16 artışla 1.314,22 dolardan işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, altının ons fiyatının geçen hafta Çin'de açıklanan verilerin kötü gelmesiyle baskı altında kaldığını belirterek, "Dünyanın en fazla altın tüketen ülkesi olan Çin'e karşı ekonomik tedirginlik başladığını gözlemliyoruz. Dolar endeksinde yaşanan toparlanmanın da ons altındaki düşüşlerde etkili olduğunu söyleyebiliriz. Altının ons fiyatı, Venezuela, Brexit süreci ve ABD-Çin ticaret görüşmeleri gibi gelişmeler karşında dalgalı seyrini sürdürebilir. Bugün altının ons fiyatının 1.311-1.321 dolar aralığında işlem gerçekleştirmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatının baskı altında kalması ve yurt içinde dolar kurunun yatay seyir izlemesinin altının gram fiyatının dar bant aralığında kalmasına neden olduğunu ifade eden Memiş, teknik açıdan gram altında 219 liranın destek, 222 liranın ise direnç konumunda olduğunu söyledi.

Memiş, bugün Avrupa ve ABD'de hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ile ABD Başkanı Donald Trump'ın Temsilciler Meclisi'nde yapacağı konuşmanın takip edileceğini söyledi.











Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages