Avrupa Birliği ikili adımlardan memnun - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

8 Eylül 2018 Cumartesi

Avrupa Birliği ikili adımlardan memnun

Türkiye’nin arasının bir süredir bozuk olduğu bazı Avrupa Birliği üyeleriyle ikili ilişkilerini normalleştirme çabası içine girmesi ve bu doğrultuda somut adımlar atması Brüksel’de olumlu karşılanıyor

İkili ilişkilerin normalleşmesinin AB ile Türkiye arasındaki ilişkileri de olumlu etkileyeceği görüşü öne çıkarken Ankara’nın üyesi olduğu Avrupa Konseyi (AK) ile son dönemde sorunlu olan ilişkilerini normalleştirmesinin önemine dikkat çekiliyor.

Almanya’yla iyi bir frekans yakalanması, benzer yaklaşımın derin bir diplomatik kriz yaşanan Hollanda’yla devreye sokulacak olması AB tarafından yakından izleniyor. Üst düzey bir AB yetkilisi, “İyi ikili ilişkiler tabii ki AB ile ilişkilere olumlu katkı yapar ancak bu tek başına yetmez. Olumsuz gelişmelerin yaşandığı alanlarda niyet beyanıyla yetinilmeyip somut reform adımları atılması ana beklentimiz olmayı sürdürüyor” dedi.

STRASBOURG VURGUSU

“Strasbourg’u ihmal etmeyin” vurgusu Brüksel’de son dönemde sıkça tekrarlanan bir mesaj. Türkiye’nin AK’nde iki yıldır denetim sürecinde olması AB ile ilişkiler açısından ‘kara bulut’ niteliğinde. AK’nin, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü konusunda AB için referans olması, Ankara’nın bu kurumla olan ilişkisinin normale dönmesinin önemini artırıyor. Starsbourg’un beklentisi de Brüksel’inkinden farklı değil. Bir AB diplomatı, “Bu kez sözleri eylemler izlemezse ne Brüksel’de ne de Strasbourg’da ilerleme sağlanır” uyarısında bulundu.

Türkiye’nin, Strasbourg’da Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’ni de yakın markaja alması gerekiyor.










Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages