‘Askeri savaş söz konusu değil’ - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

3 Eylül 2018 Pazartesi

‘Askeri savaş söz konusu değil’

İran’ın dini lideri Ali Hamaney, siyasi hesaplara göre askeri savaşın söz konusu olmadığını söyledi

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’ya göre Hatemul Enbiya Hava Savunma Karargâhı komutanlarına hitap eden Hamaney, “Siyasi hesaplara göre askeri savaş söz konusu değil” dedi. Hava savunma güçlerinin önemine değinen Hamaney, silahlı kuvvetlerin silah ve insan gücünü günden güne artırması gerektiğini kaydetti. Son günlerde yaşanan ekonomik sıkıntıların sosyal ve siyasal sorunlara dönüştüğü İran’da Hamaney, ABD’nin ülkesine yönelik ekonomik savaş sürdürdüğünü belirtmişti.

PİYASAYA KONTROL

Öte yandan İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmud Nevabi, İran Milis Gücü Besiç’in piyasayı kontrol edeceğini açıkladı. Resmi ajansı IRNA’ya göre, Nevabi, Besiç’le İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı arasında anlaşma imzalandığını, söz konusu anlaşmanın piyasada spekülasyon ve stokçulukla mücadelede Besiç’in gözlemci olarak faaliyette bulunmasını içerdiğini belirtti.


IRAK BALİSTİK FÜZE İDDİASINI YALANLADI

Irak Dışişleri Bakanlığı, İran’ın desteklediği milis gücü Haşdi Şabi’ye balistik füze verildiği iddialarını reddetti. Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Mahcub, son birkaç gündür Batılı yetkililere dayandırılan bazı haberlerde İran’ın Irak’taki Haşdi Şabi’ye balistik füze verdiği iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yayımladı. Mahcub, anayasanın 7’nci maddesinde de belirtildiği gibi, Irak’taki tüm devlet kurumları, ülke topraklarının başka bir ülkenin güvenliğini tehdit edecek şekilde bir üs olarak kullanılmasına izin verilmeyeceği hükmüne bağlı olduğunu ifade etti. İran’ın Haşdi Şabi’ye balistik füze verdiği iddiasına da değinen Mahcub, medyada bu iddiaların dolaştığını ancak bunu ispatlayacak bir kanıtın ortada olmadığını söyledi.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages