2018 YKS ek yerleştirme tarihleri ne zaman belli olacak? Üniversite ek yerleştirme ve boş kontenjan - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

10 Eylül 2018 Pazartesi

2018 YKS ek yerleştirme tarihleri ne zaman belli olacak? Üniversite ek yerleştirme ve boş kontenjan

YKS ek tercih işlemleri için geri sayım devam ediyor. YKS tercih ya da bir diğer ifade ile üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının üzerinden günler geçmesine rağmen, YKS ek yerleştirme işlemlerinin başlamaması sonucu araştırmalar yoğunlaştı. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler bu kez, genel yerleştirme işlemi sonunda herhangi bir programa kayıt hakkı kazanamayan kişilere bir fırsat daha veren ek yerleştirme tercih işlemlerine çevrildi. ÖSYM'nin YKS ek yerleştirme işlemleri hakkında yapacağı açıklamayı dört gözle bekleyen gençler, bir yandan da boş kontenjanları sorguluyor. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman?


EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?


ÖSYM tarafından boş kalan veya kayıt yapılmayan kontenjanlar için merkezi ek yerleştirme yapılacak. Yerleşen adaylar ek yerleştirme için başvuru yapamayacak. Ek yerleştirme tercih ücretiyse 15 TL olarak belirlendi. Ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yaptıkları tercihler geçerli olmayacak. Ek yerleştirmenin ne zaman başlayacağı ise henüz belli olmadı. Üniversite ek tercihlerinin, kayıtların tamamlanmasının ardından erişime açılacağı öngörülüyor. Konu hakkında gelişme ya da ÖSYM’den açıklama olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.


1.364 PROGRAM "SIFIR" ÇEKTİ


Hürriyet'ten Önder Öndeş ve Gülseven Özkan’ın haberine göre; Devlet üniversitelerinde 68 programı hiçbir öğrenci tercih etmedi. Ancak bunlara vakıf, KKTC ve yurtdışındaki üniversiteler de eklenince, 1.033 lisans programına çıktı. 2017’de bu 917’ydi. Geçen yıl 9 bin 877 kontenjanı olan 674 önlisans programına tek öğrenci bile yerleşmemişken, bu yıl sayı 331, kontenjan 2 bin 121 oldu. Yani sayı lisansta artarken, önlisansta azaldı. Kimsenin yerleşmediği programlarda önlisans ve lisans olarak toplam 11 bin 624 kontenjan var. Bunun 3 bin 667’si Marmara’da, 1.041’i İç Anadolu’da, 480’i Ege’de, 931’i Karadeniz’de, 322’si Akdeniz’de, 259’u Doğu Anadolu’da, 116’sı Güneydoğu Anadolu’da. Marmara ve İç Anadolu’da rakamların yüksek olmasında vakıf üniversitelerinin yoğunluğu etkili. Haberin tamamını okumak için aşağıdaki kutucuğa tıklayın.





Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages