5 Haziran Dünya Çevre Günü nedir? - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

5 Haziran 2018 Salı

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedir?


5 Haziran Dünya Çevre Günü, dünya çapında gerçekleştirilen ve Birleşmiş Milletler'in hassasiyet gösterdiği önemli bir duyarlılık günüdür. Dünya çapında 100'den fazla ülkenin kutladığı bu gün, çevresel eylemlerin olumlu manada ilerlemesi için değerli olarak görülmektedir. Peki, 5 Haziran Dünya Çevre Günü tam manasıyla ne anlama gelmektedir? İşte, Dünya Çevre Günü hakkında bilinmesi gerekenler

5 Haziran Dünya Çevre Günü, doğaya duyulan derin sevginin dile getirildiği, Birleşmiş Milletler’in (BM) çevre alanında dünya çapındaki farkındalığı ve faaliyetleri desteklemek için temel araçlarından biridir.


Dünya Çevre Günü geçtiğimiz yıl, “İnsanları doğaya bağlama” teması ile temiz bir ortamın insanlığa sağladığı temiz gıda güvenliği ve gelişmiş sağlıktan, su temini ve iklim istikrarına kadar geniş faydalara dikkat çekti.


Çevre Günü, yıllar geçtikçe kamuya ulaşan daha geniş bir küresel platform haline gelmiş olup 100’den fazla ülkede paydaşlar tarafından kutlanmaktadır. Ayrıca, çevre için pozitif bir şeyler yapmak isteyen insanların da günü olan Çevre Günü, bireysel eylemlerin bir araya gelerek gezegen üzerinde artan pozitif etki yaratılmasını sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages