Prens Harry ile Meghan Markle, evlenir evlenmez Sussex dükü ve düşesi olacak! - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

19 Mayıs 2018 Cumartesi

Prens Harry ile Meghan Markle, evlenir evlenmez Sussex dükü ve düşesi olacak!


Tüm dünyanın merakla beklediği ve bugün gerçekleşen Prens Harry-Meghan Markle düğünü unutulmaz bir törenle gerçekleşti. 2017'nin Wikipedia'da en çok aranan beşinci ismi olan Meghan Markle, The Suits dizisi ile tanınmış, Prens Harry ile nişanlanmasının ardından hakkında pek çok haber çıkmış, Prens Harry'nin eski sevgililerini, Markle'ın ise eski eşini düğüne çağıracak olması tüm dünya basınında konuşulmuştu. Kraliyet ailesinin takipçileri, günler öncesinden çiftin evleneceği Windsor Kalesi yakınlarında kamp kurarken, güvenlik önlemleri en üstü seviyeye çıkarıldı. Dünya basınının yakından takip ettiği törene, çiftin yakınları katıldı






Birleşik Krallık Kraliyet ailesinin 33 yaşındaki gözde bekarı Prens Harry, kendisinden üç yaş büyük ve daha önce boşandığı için çok konuşulan ABD'li melez oyuncu Meghan Markle ile meraklı gözler altında bugün evleniyor. Aylardır konuşulan Kraliyet düğünü için oldukça detaylı hazırlık yapıldı. Tüm dünyanın yakından takip edeceği düğüne 800 davetlinin katılması, 10 bin ziyaretçi ve 5 bin gazetecinin de takip etmesi beklenirken, aylar öncesinden sıkıntı yaşanmaması için siyasi isimlerin çağrılmayacağı açıklanmıştı.


Markle'ın 15 yaşında tatildeyken Buckingham Sarayı önünde çektirdiği fotoğraf sosyal medyada paylaşım rekoru kırmış, Markle'ın İngiltere'de Buckingham Sarayı önünde çektirdiği fotoğrafa "Hatıra fotoğrafı çektirdiği sarayın gelini oluyor" yorumları yapılmıştı. Nişandan hemen sonra Meghan Markle, kraliyet ailesinin sosyal medya yasağına uyarak, Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarını silmişti. 


SUSSEX DÜŞES VE DÜKÜ OLACAKLAR


Düğün öncesi gelen son dakika haberine göre, Markle ile Prens Harry, Buckingham Sarayın'ndan yapılan açıklamada, Kraliçe 2. Elizabeth, Prens Harry'ye bir düklük vererek onu Sussex Dükü Dumbarton Earl'ı ve Baron Kilkeel yaptı. Böylece, Amerikan oyuncu Meghan Markle, Prens Harry ile evlenir evlenmez Sussex düşesi olacak. İkincil unvanlar ise İskoçya ve Kuzey İrlanda'da kullanılmak için.


Kraliçe II.Elizabeth, Prens William ve Catherine Middleton’la 2011'de evlendiği zaman düğünden önce onlara Cambridge Düş ve Düşesi unvanını vermişti.





MEGHAN MARKLE İLE PRENS HARRY EVLENDİ 


Windsor Sarayı'nda yer alan St. George Şapeli'nde gerçekleşen seromonide babası Thomas Markle'ın düğüne katılmayacağını açıklaması üzerine Meghan Markle'ı seromonide horona Prens Charles'ın yürüteceği ve Prens Harry'ye teslim edeceği söylenmişti fakat CNN'de yer alan habere göre Markle seromoniden hemen önce "güçlü ve bağımsız" bir kadın olarak Prens Harry'nin yanına tek başına çıktı. Prens Harry'nın Meghan'ı gördükten sonraki ilk sözleri "Harika görünüyorsun" oldu.


Markle ve Prens Harry yüzüklerini takıp birbirlerine yeminlerini ettikten sonra İngiliz Kilisesi Başpsikoposu tarafından nikahları kıyıldı.


200 KİŞİLİK RESEPSİYON


Kraliyet çifti düğün törenin ardından, resmi ve törensel devlet etkinliklerinde kullanılan "Ascot Landau" adlı atlı arabayla kentin caddelerinden geçip halkı selamladı.

Yılın düğününe çiftin aileleri, akrabaları, tanıdıkları ve arkadaşlarının yanı sıra halktan da 2 bin 640 kişi davet edildi. Bu davetli listesinde, kraliyet ailesine hizmet edenler, vakıf çalışanları, çocuklar ile bazı Windsor sakinleri yer aldı. 


Damadın babası Galler Prensi Charles da bu akşam çiftin onuruna, Windsor Kalesi'nden yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Frogmore House'da sadece aile yakınlarının katılacağı 200 kişilik resepsiyon verecek.

Bu yılki düğünlerin trendini belirleyecek nitelikteki düğün pastası için ise çift, limon ve mürver çiçeğinden yapılmış bir pastayı kesecek.





PRENS HARRY VE MARKLE, KRALİYET ARABASIYLA ŞEHİR TURU YAPTI 


Prince Harry ve Amerikalı Aktris Meghan Markle, St.George Şapel’inden etrafındaki siyah ve beyaz atlı korumalarıyla, dört beyaz atın çektiği kraliyet arabasıyla halkı selamlaya çıktı. 


Kraliçenin, 500 dönüm arazi üzerinde inşa edilen bin yıllık yazlık sarayının bulunduğu Windstor kalesinden çıkan çift atlı arabayla gezdiği kasabada yol kenarlarına dizilen insanları selamladı. Kasabadan gezisini tamamlayan çift yine Winstor kalesine döndü. Çiftin kullandığı dört beyaz atın çektiği Windstor Sarayına ait Ascot Landau arabası 1183 yılında yapılmıştı. Ascot Landau atlı arabasının, Kraliyet atlı arabalarının 5 tanesinden biri olduğu belirtildi. Bu arabalar tahta çıkışlarda ve düğünlerde ve resmi ziyaretlerde kullanılıyor.


DÜĞÜNDEN SONRA İLK MESAJ MARKLE'IN BABASINDAN GELDİ


Bir fotoğrafçıyla para karşılığında, kendisinin "imajını düzeltmesi amacıyla, gizlice çekilmiş gibi" fotoğraf çekimleri yapılması için anlaşma yaptığının ortaya çıkmasının ardından, kraliyet düğünü için Birleşik Krallık'a gitmeyeceğini açıklayan Thomas Markle'ın bu olaydan sonra kalp krizi geçirdiği açıklanmış, Merghan Markle da Kensington Sarayı'ndan resmi açıklama yapmıştı.


Baba Markle, katılamadığı törenin ardından TMZ'nin haberine göre, "Bebeğim harika ve çok mutlu görünüyor. Orada olmak ve onlara sevgi ve mutluluk dilemek isterdim" açıklamasında bulundu.






MEGHAN MARKLE VE ANNESİ WINDSOR SARAYI'NDA


Birleşik Krallık Veliaht Prensi Harry ile gerçekleşecek olan düğünü için Meghan Markle, Prens'in ardından Windsor Sarayı'na geldi.

Evliliklerinin ardından Sussex Düşesi unvanını alacak olan Markle annesi ile birlikte saray gelirken, vatandaşlar tarafından büyük bir sevgi gösterisiyle karşılandı. Markle'ın gelişiyle ise Prens Harry ve sağdıcı Cambridge Dükü William St. George Şapel'indeki yerlerini aldılar. 


KRALİÇE 2. ELIZABETH VE EŞİ DÜĞÜN İÇİN ŞAPELDE


Birleşik Krallık Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip Mountbatten de kraliyet düğünü için Windsor Sarayı'na geldiler. Saray önünde bekleyen vatandaşlar tarafından büyük bir sevinçle karşılanan Kraliçe ve Edinburgh Dükü, seremoni için Şapel'e geçtiler.


KRALİYET DÜĞÜNÜ ÖNCESİ KONUKLAR WINDSOR SARAYI'NDA 


Düğünün yapılacağı alana gelen davetliler, şıklık yarışı sergilerken, siyasi isimler düğüne davet edilmedi. Birleşik Krallık Veliaht Prensi Harry, Meghan Markle ile gerçekleşecek olan düğünü için abisi ve sağdıcı Cambridge Dükü William ile Windsor Sarayı'na geldi.


Birleşik Krallık'ın çeşitli bölgelerinden kraliyet düğünü için saraya gelen vatandaşlara yetkililer içerisinde çikolata, bisküvi ve su bulunan çantalar dağıttı. Ayrıca düğünde çello performansı sergileyecek olan ve 2016 yılında BBC Yılın Genç Müzisyeni ödülünü kazanan Sheku Kanneh-Mason da Twitter üzerinden düğün için olan heyecanını paylaştı.

Düğün seromonisi için ise konuklar arasından ABD'li talk show sunucusu Oprah Winfrey, İngiliz müzisyen James Blunt, İngiliz oyuncu Idris Elba, Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın ailesi, ABD'li oyuncu George Clooney ve avukat eşi Amal Clooney, İngiliz futbolcu David Beckham ve moda tasırımcısı eşi Vicoria Beckham, ABD'li profesyonel tenisçi Serena Williams ve İngiliz şarkıcı Sir Elton John saraya geldi. 





TEKLİF BÖYLE GELMİŞTİ


Prens Harry ile Meghan Markle birlikte verdikleri ilk röportajda evlilik teklifinin nasıl yapıldığını anlatmış, evlilik teklifinin beraber tavuk pişirirken geldiğini söylemişlerdi. Teklifin Kensington Sarayı'nda 'standart, tipik bir gecede' geldiği belirtilirken Markle teklif için, "İnanılmaz bir sürprizdi. Çok tatlı, doğal ve çok romantikti. Tek dizinin üzerine çöktü" ifadelerini kullanırken, Prens Harry ise, "Bitirmeme bile izin vermedi. 'Evet diyebilir miyim' dedi" ifadeleriyle teklifi anlattı.





Meghan Markle nedime ve sağdıç seçmediği için etrafında sadece çocuklar hazır bulunacak. Prens William'ın çocukları Prenses Charlotte ve Prens George'un düğün nedimeleri olacağı ve seremonide yer alacak çocuklar arasında bulunacağı bildirildi.


BÜYÜK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 


Herkesin merakla beklediği düğünde güvenlik önlemleri ise en üst seviyeye çıkarıldı. Görkemli kutlamanın güvenliğini 3 bin polis sağlayacak. En büyük tehditler arasında terör saldırıları, Kraliyet ailesi fanatikleri ve eylemler bulunuyor. Hafızalarda yer edecek düğün için güvenlik üst seviyeye çıkarılırken, İngiliz geleneklerine göre polislerin çoğu ateşli silah taşımayacak.





KRALİYET DÜĞÜNÜ MERAKLILARI WINDSOR TRENLERİNİ DOLDURDU


Kraliyet düğününü seyretmek isteyen yolcular Prens Harry ve Amerikalı oyuncu Meghan Markle’ın düğün töreninde hazır bulunmak için Londra'dan Windsor'a giden ilk trenleri doldurdu. Londra'dan Windsor'a giden yolcular, Slough istasyonundaki aktarma noktası üzerinde "Harry&Meghan Kraliyet özel düğününe gidenler binsin" yazılı tabelalar ile karşılaştı. Tren bekleme odasında, aralarında Virginia'dan Christine Clancy'nin de bulunduğu yolcuların çoğu Amerikalılardı. Clancy "Ben, aşırı değil ama, hep kraliyet fanı oldum. İngiliz tarihini ve kraliyeti seviyorum. Düğün kutlamalarının bir parçası olmak istedim" dedi.


California'lı bir avukat olan Irene Bowdry, düğün tarihi açıklanır açıklanmaz arkadaşlarıyla birlikte biletini ayırtmış. Browday "Kraliyet düğününde bir Amerikalı, çok heyecan verici değil mi?" ifadelerini kullandı.

Prens Harry ve Meghan Markle’ın düğün gününde onların en iyi görüntülerini almak isteyen binlerce ziyaretçi Windsor Kalesinin dışında geceledi ve sokakları doldurdu. Dünya genelinde milyonlarca insan kraliyet düğününü televizyonlarından seyredecek.


MEGHAN MARKLE'IN BABASI KATILMAYACAK


Meghan Markle'ın babası düğüne katılmayacak. Baba Markle, bir fotoğrafçıyla para karşılığında, kendisinin "imajını düzeltmesi amacıyla, gizlice çekilmiş gibi" fotoğraf çekimleri yapılması için anlaşma yaptığının ortaya çıkmasının ardından, kraliyet düğünü için Birleşik Krallık'a gitmeyeceğini açıklamış, Markle Kensington Sarayı'ndan yaptığı resmi açıklamada "Üzgünüm, babam düğünümüze katılamayacak. Babamla her zaman ilgilendim ve umarım sağlığına odaklanması gereken alanı bulabilir. Bize destek mesajı gönderen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullanmıştı. Yaşanan bu gelişme üzerine, Markle'ı sunağa Prens Charles'ın yürüteceği açıklanmıştı.





PRENS PHILIP DÜĞÜNE KATILACAK




Nisan ayında kalça ameliyatı geçiren ve uzun süre hastanede kalan 96 yaşındaki Prens Philip, Mayıs ayı başında hastaneden çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde ilk kez bir etkinlikte görüntülenen Prens Philip’in torununun düğünü kaçırmak istemediği öğrenildi.


Doktorlardan onay alan Prens Philip’in, yarınki törende yerini alması bekleniyor.


GELENEĞİ KONUŞMASIYLA BOZACAK


Markle konuşma yaparak cinsiyetçi bir geleneği bozuyor. Sunday Times'da yer alan habere göre Markle, yaklaşık 800 kişinin katılacağı kraliyet düğününde Prens Harry, Kraliçe II. Elizabeth, arkadaşları ve ailesine "samimi" bir şekilde teşekkür etmek istiyor. Markle'ın konuşması, düğünlerde yalnızca damadın, sağdıcın ve damadın babasının konuşma yaptığı "cinsiyetçi geleneğe" karşı eşitlik hareketi olarak görülüyor.

Birleşik Krallık medyasında yer alan haberlere göre Markle ve Prens Harry düğünlerini ve "karakterlerini ve kişiliklerini yansıtarak" kendileri organize ediyor. Ayrıca çiftin, bir gelenek olan ve gelinin damada her zaman "itaat edeceği" anlamına gelen eski yemini seromoniye dâhil etmeyeceği söyleniyor.


HAYIR İŞLERİ VE VAKIF ÇALIŞMALARINDA BULUNACAK


Ortak arkadaşları aracılığıyla 2016'da tanışan Meghan ve Harry, 1,5 senedir beraberler. Geçen yıl Kasım ayında nişanlanan çiftin Londra'daki Kensington Sarayındaki kendi dairelerinde ikamet etmesi bekleniyor.



Veliaht Prens Charles ile 1997 yılında Paris'teki trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana'nın ikinci çocuğu olan 33 yaşındaki Harry, tahtın altıncı sıradaki varisi durumunda.

36 yaşındaki Meghan Markle ise kraliyet gelenekleri gereğince oyunculuk kariyerine son vererek, eşi ve yeni ailesiyle birlikte hayır işleri ve vakıf çalışmalarında bulunacak.

Kraliyet ailesi üyelerinin, İngiltere'de yardım kuruluşlarına destek vermesi uzun yıllardır devam eden bir gelenek.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages