Eleştirileri hak etmiyoruz - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

15 Mayıs 2018 Salı

Eleştirileri hak etmiyoruz

Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanvekili Himmet Karadağ, Varlık Fonu konusunda gereksiz ve hak etmedikleri eleştirilerle karşılaştıklarını dile getirerek “Hafta sonları dahil çalışıyoruz. Birkaç hafta içinde bağımsız denetimimiz tamamlanacak. Ki şu ana kadar insanlar biraz aceleci davranıyor” dedi.

BORSA İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanvekili Himmet Karadağ, "Varlık Fonu stratejik planlama verilmediği için herhangi bir işlem yapmıyoruz, hükümet o konudaki startı ne zaman vermek isterse o zaman verir. O bizi aştığı için o konuda bir beklentimiz yok. Birkaç hafta içinde bağımsız denetimimiz tamamlanacak" dedi.


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Borsa İstanbul'un katkılarıyla İstanbul Finans Enstitüsü (İFE) tarafından Borsa İstanbul'da düzenlenen "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi - Birleşme Bütünleşme" temalı toplantıda İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin bugünü ve geleceği değerlendirildi.


Karadağ Varlık Fonu'na ilişkin yoğun çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, şunları kaydetti: "Hafta sonları dahil çalışıyoruz, orada gereksiz ve hak etmediğimiz eleştirilerle karşılaşıyoruz. Stratejik planlama verilmediği için herhangi bir işlem yapmıyoruz, hükümet o konudaki startı ne zaman vermek isterse o zaman verir. O bizi aştığı için o konuda bir beklentimiz yok. Yapıda yapılması gerekenler, birkaç hafta içinde bağımsız denetimimiz tamamlanacak. Ki şu ana kadar insanlar biraz aceleci davranıyor. 250 milyarlık bir yapının mali tabloları, bağımsız denetimi, altyapı için bile baya vakit gerekiyor. Konsept sermaye piyasalarının derinleşmesi açısından çok önemli."


DÖRDÜNCÜ SIRADAYIZ
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Erhan Topaç, İstanbul Finans Merkezi çalışmalarına çok önem verdiklerini, bu konuda bundan sonra daha yoğun şekilde destek vermeye devam edeceklerini söyledi. İstanbul Finans Merkezi'nin yatırımcılara ne vaat ettiği konusuna çalışılması gerektiğini dile getiren Topaç, TSPB olarak, İstanbul'un rekabet edebilir finans merkezi olması için çalışacaklarını aktardı. Topaç, İstanbul Finans Merkezi için birçok çalışma yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti: "Geldiğimiz noktada İstanbul gibi 18 milyonun yaşadığı yere yakışmıyor, bunun çok daha iyisini yapacağız. Gelinen noktada en olumlu gelişme, çevremizdeki 14 Finans Merkezi'nde dördüncü sıraya çıktık. Bunlar güzel şeyler ama daha yapılacak çok şey var. Bıkmadan usanmadan bu çalışmaları sürdürmek lazım. Bu kadar çalışmadan sonra İstanbul'da kaç tane yatırım şirketi geldi diye bakıyoruz ama bunlarda çok fazla gelişme olduğunu kimse söyleyemez. Demek ki başka çalışmalar da yapmak lazım."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages