E okul takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? Online takdir teşekkür hesaplama - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

21 Mayıs 2018 Pazartesi

E okul takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? Online takdir teşekkür hesaplama

Yaz tatili için gün sayan öğrenciler, takdir teşekkür hesaplamalarına başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2018 iş takvimine göre öğrenciler ve öğretmenler için son ders zili 8 Haziran Cuma günü çalacak. Karne günü öncesinde kötü bir sürpriz yaşamak istemeyen öğrenciler, e okul üzerinden takdir teşekkür hesaplaması yapıyor. Peki sözlü ve yazılı notlarının görüntülenebildiği E okul üzerinden takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

Bir eğitim- öğretim dönemini daha geride bırakmaya az bir zaman kala hem öğrenciler hem de velileri karne heyecanı yaşamaya başladı. Üç aylık bir tatil sürecine girerek tüm bir yılında stresini ve yorgunluğu bırakacak olan öğrenciler karnenin yanında verilen takdir - teşekkür belgesini alabilmek için çabalıyor. Yapılan son sözlü ve yazılı sınavların ardından yıl sonu başarı puanları netlik kazanacak. Zayıf dersi bulunmayan öğrenciler, başarı puanları doğrultusunda karnelerine ek olarak göre takdir veya teşekkür belgesi almaya hak kazanacak. Peki takdir ve teşekkür hesaplaması nasıl yapılıyor?

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA YÖNTEMİ

Takdir ve teşekkür hesaplamasının ayrıntıları Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğin’de yer alıyor. Yönetmeliğe göre;
Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,
85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,
Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendiriliyor.

Bir dersin dönem puanı; Sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir.

Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi içinse; iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı neolursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.

E OKUL ÜZERİNDEN TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

Öğrenciler ve velilere pek çok açıdan fayda sağlayan e okul’da ders notları online sisteme kayıt ediliyor. Tüm notların öğretmenler tarafından sisteme kayıt edilmesi ile elde edilen bu verileri kullanmak isteyen öğrenci ve veliler bu bilgilere hiçbir ücret ödemeden ulaşabilirler. Sadece sisteme giriş için öğrenci bilgilerinin olması yeterlidir. Not ve devamsızlık bilgilerinin yer aldığı e okul üzerinden takdir ve teşekkür hesaplaması yapılabilir. Öğrencilerin sınavlarda almış oldukları puanlar düzenli olarak ilgili öğretmenler tarafından e-okul sistemine girilmektedir. Notlar girildikten sonra, yıl sonu başarı puanından ortalamaları çıkarılarak öğrencinin yıl sonu başarı puanı elde edilir. Bu puan eğer 85,00 ile 100 puan arasında ise takdir, 70,00 ile 84,99 puan arasında olursa da teşekkür alınır. Sistem tamamen onlinedır. Puan ortalamalarına göre öğrencinin yıl sonunda puan ortalaması kolayca belirlenmekte ve işlem hatalarına engel olmaktadır


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages