Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Ankara İzmir Cuma namazı vakitleri - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

18 Mayıs 2018 Cuma

Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Ankara İzmir Cuma namazı vakitleri

Milyonlarca Müslüman rahmet ve bereket ayı Ramazan'da eda edilecek ilk cuma namazı için saat araştırmalarına başladı. Cuma namazı ibadetini zamanında yapmak için 18 Mayıs cuma günü cuma namazının saat kaçta kılınacağını soruşturan vatandaşlar, bulundukları illere ait öğle ezanı saatini soruşturuyor. Peki, cuma namazı bugün saat kaçta kılınacak? İstanbul'da cuma ezanı kaçta okunacak? Ankara ve İzmir'de cuma namazı saat kaçta kılınacak?

Öğle saatinin yaklaşmasıyla birlikte Ramazan ayının ilk cuma namazı saati için aramalar hız kazandı. Cuma namazı saat kaçta kılınacak? sorusu ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor İkamet ettikleri ildeki cuma namazı saatini kaçırmak istemeyen vatandaşlar, ezanın okunacağı ve cuma namazı ibadetinin gerçekleştirileceği saati sorguluyor. Peki, bugün Cuma namazı saat kaçta kılınacak? İşte, Diyanet İşleri Bakanlığı’nın resmi sayfası üzerinden de paylaşılan Cuma namazı saatleri...


18 MAYIS CUMA NAMAZI SAATLERİ


Cuma günlerine özgü bir namaz olan ve milyonlarca Müslümanın katılımıyla camilerde kılınan cuma namazının bugün saat kaçta kılınacağını, cuma ezanının kaçta okunacağını merak eden vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı cuma namazı saatlerini sorguluyor. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı takvime göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa cuma namazı saatleri..


Cuma namazı Diyanet İşleri Başkanlığının takvimine göre, İstanbul'da saat 13:07'de, Ankara'da saat 12:51'de, İzmir'de ise saat 13:14'de kılınacak. Diğer illere ait cuma namazı vakitlerini görmek için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayıp, bulunduğunuz şehri seçerek, namaz vaktini sorgulayınız.


İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


CUMA NAMAZININ ÖNEMİ NEDİR?


Cuma gününün özelliklerinden biri ve en önde geleni Cuma namazıdır. Cuma namazı hicret esnasında farz kılınmıştır. Peygamberimiz ilk Cuma namazını, Ranûna vadisinde kıldırmıştır. Yüce Allah, "Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağırıldığınızda, alışverişi bırakıp Allah'ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır." buyurmaktadır (Cum'a, 62/9). Cuma namazı, farz namazlardan olup, Cuma günü öğle namazı vaktinde kılınır.


Cumanın farzı iki rekattır. Hanefîlere göre farzdan önce dört ve sonra da dört rekat sünnet kılınır. Cuma namazının özelliklerinden birisi de namazdan önce hutbe okunmasıdır.


Cuma namazı, akıllı, buluğ çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve mukim erkek Müslümanlara farz kılınmıştır; kadınlara, yolculara ve cemaata gelemeyecek kadar mazereti olanlara farz değildir. Bununla birlikte, Cuma namazını kılmaları halinde geçerli olup, ayrıca öğle namazı kılmaları gerekmez.


Hanefîlere göre Cuma namazının Cuma günü öğle namazı vaktinde kılınması, namazdan önce hutbe okunması, Cuma kılınan yerin halka açık olması, imam hariç en az üç kişilik bir cemaatin olması, Cuma kılınan yerin şehir hükmünde olması gerekir. Cuma günü namazdan önce gusül abdesti almak, temizlik yapmak ve namaza hazırlanmak, temiz elbiseler giymek, güzel kokular sürünmek Cuma'nın adabındandır.


HÜRRİYET RAMAZAN ÖZEL SAYFASI


hurriyet.com.tr'nin okurları için hazırladığı Ramazan sayfasından Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatlerini sorgulayabilir, teravih namazı saatlerini öğrenebilirsiniz. Bunların yanı sıra Ramazan sayfamızdan Ramazan'a dair tüm merak edilen soruların cevaplarını bulabilir, ayrıca 'ramazanda sağlık' ve 'bugün ne pişirsem' bölümlerinden de faydalanabilirsiniz.


HÜRRİYET RAMAZAN SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages