Bixby 2.0 Galaxy Note 9’la birlikte geliyor! - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

20 Mayıs 2018 Pazar

Bixby 2.0 Galaxy Note 9’la birlikte geliyor!

Samsung, Bixby dijital sesli asistanının ikinci nesil sürümünü geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Ve aradan geçen zamanla birlikte Galaxy Note 9'un Bixy 2.0 sürümüyle birlikte geleceği ortaya çıktı. Peki Bixby 2.0'de yeni neler var?

Samsung'un yaz ortalarında satışa sunmayı planladığı yeni amiral telefonu Galaxy Note 9'la birlikte Bixby 2.0 sesli dijital asistanının da geleceği netleşti.  Amazon Alexa ve Google Asistan karşısında önemli bir rakip olarak konumlandırılmak istenilen Bixby, diğerleri gibi kullanıcıları kendi donanım ve yazılım ekosistemine bağlamak hedefinde. Samsung, hangi cihazda olursa olsun asistanının doğal dil işleme ve kullanıcı ihtiyaçlarını öngörme kapasitesine sahip olacağını vurguluyor.


Cihaz ekosisteminiz için bir kontrol merkezi görevi üstlenecek olan ikinci nesil Bixby artık geliştiricilere açılıyor. Bu sayede geliştiriciler yenilerini geliştirebilecekleri gibi varolan uygulama ve servisleri asistanla uyumlu hale de getirebilecek. Şirket zaman kaybetmeden Bixby yazılım geliştirme kitini beta olarak geliştiricilere açmayı da ihmal etmedi. Ek olarak, Samsung TV’ler için Bixby ilk olarak ABD ve Kore için sunulmuş durumda.


Şu an için Bixby 2.0 sürümünün daha iyi bir deneyim sunup sunmayacağı tabii ki bilinmiyor. Malum Galaxy S8+, Galaxy S8 Plus ve Galaxy Note 8 modellerinde kullanılabilen asistan eksikleri sebebiyle oldukça eleştiriliyor. Donanımsal Bixby tuşu da kullanıcılar için ciddi anlamda sıkıntı oldu. Öte yandan Samsung dijital sesli asistanı zaman içerisinde daha gelişmiş hale gelecek ve geliştiricilerin de desteğiyle daha da güçlenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages