Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onları anmayacağız da kimleri anacağız - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

30 Nisan 2018 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onları anmayacağız da kimleri anacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan Parlamentosu'nda konuştu. Erdoğan, 16 Temmuz 1922 tarihli Buhara Ahbarı Gazetesi'nde, "Yaşasın vatanlarını işgal eden düşmana karşı öz vatanlarını müdafaa eden Türk askerleri" şeklinde manşet atıldığını, Minare-i Kelam Meydanı'nda Buharalıların "Anadolu'daki kardeşlerimizin zaferi kutlu olsun" sloganlarıyla bir hafta kutlama yaptıklarını ve aynı meydandaki Cuma Mescidi'nde şehitler için hatimler indirdiklerini anımsatarak, "Biz onları anmayacağız da kimleri anacağız." dedi.

Erdoğan, Özbekistan Parlamentosunda yaptığı konuşmada, programları çerçevesinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile iş adamlarına hitap edeceklerini hatırlatarak, "Onlara yeni bir heyecan vereceğiz, girişimcilik ruhunu onlara farklı bir şekilde anlatacağız ve onların burada çeşitli alanlarda yatırım yapmalarını teşvik edeceğiz. Bununla birlikte burada yeni bir sürecin başlayacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Vatandaşların her zamankinden daha büyük bir coşkuyla ortak medeniyetin doğup büyüdüğü toprakları ziyaret ettiğini aktaran Erdoğan, "Buhara'nın, Semerkant'ın manevi iklimini teneffüs etmek için, bunu yaşamak için insanlarımız buraya geliyor ve yeniden bir tarih ayağa kalkıyor, bu bir diriliştir, bu aslında yeniden bir ba'su ba'del mevttir." diye konuştu.

Mirziyoyev'e Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağladığı için teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık Türkiye'den Özbekistan'a, Özbekistan'dan Türkiye'ye geliş gidişler çok daha fazla artacaktır. Beşeri bağlarımızın daha da güçleneceğine inanıyorum." dedi.






Peş peşe imzalar atıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğandan flaş açıklamalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages