Antalya Cuma namazı saati kaçta? 6 Nisan Antalya Cuma saati - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

6 Nisan 2018 Cuma

Antalya Cuma namazı saati kaçta? 6 Nisan Antalya Cuma saati


Antalya Cuma saati, her hafta değişikilik gösterdiği için Cuma namazı ibadetini yerine getirmek isteyen Antalyalılar tarafından araştırılıyor. Antalya Cuma namazı saati kaçta? sorusunun cevabı ve diğer detaylar haberimizde. İşte 6 Nisan Antalya Cuma namazı saati






Antalya Cuma namazı saati, ibadetlerini yerine getirmek isteyen Antalyalılar tarafından araştırılıyor. İşte Antalya Cuma namazı saati...


ANTALYA CUMA NAMAZI SAATİ - 6 NİSAN


Antalya'da Cuma namazı bugün saat 13.06'da okunacak öğle ezanının ardından kılınacak.



CUMA NAMAZINA SELAMDAN ÖNCE YETİŞEN KİMSE, SELAMDAN SONRA KILMADIĞI REKÂTLARI NASIL KILMALIDIR?


Cuma namazına imam selam vermeden önce yetişen kimse bu namaza yetişmiş olur. Bu kişi imamın selam vermesinden sonra namazını kendisi tamamlar. İmamın selamından sonra camiye gelen kimse ise namaza yetişmemiş olur (Kâsânî, Bedâî’, I, 267).
Cuma namazının bir rekâtına yetişen kişi imamın selamından sonra, ayağa kalkarak bir rekât daha kılar ve selam verir. Kendi başına kıldığı bu rekâtta Sübhâneke, besmele, Fâtiha ve sûre ya da birkaç âyet okur. İmama teşehhüdde yetişen kimse, imamın selamından sonra ayağa kalkar ve iki rekât kılarak selam verir. Böylece cuma namazını tamamlamış olur. Cuma namazına yetişemeyen kimse o günkü öğle namazını kılar. Bayram namazına yetişemeyen ise namazı kaçırmış olur; bunun yerine başka bir namaz kılması gerekmez.




Mâlikî ve Şâfiîlere göre ise, cumaya yetişmiş sayılabilmek için en az bir rekâtı imamla birlikte kılmak gerekir. Buna göre, imam ikinci rekâtın rükûundan doğrulduktan sonra yetişerek ona uyan kimse, namazını öğle namazı olarak dörde tamamlar (Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, I, 419; Haraşî, Şerhu Muhtasar, II, 84).


İŞYERİ VE APARTMAN ALTINDAKI MESCİTLERDE CUMA NAMAZI KILINABILIR Mİ?


Girmek isteyen her müslümana açık olmak ve dinen yetkili mercilerden izin alınmak kaydı ile işyeri ve apartmanların namaz için ayrılan bölümlerinde cuma namazı kılınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages