Trileçe Tatlısı Nasıl Yapılır - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

13 Mart 2015 Cuma

Trileçe Tatlısı Nasıl Yapılır

Trileçe Tatlısı Nasıl Yapılır
5 adet yumurta 10 yemek kaşığı şeker 10 yemek kaşığı un 1 su bardağı sıvı yağ 5 yemek kaşığı irmik 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için; 4 su bardağı soğuk süt 1 paket krema (200 ml.) 5 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı süt tozu Karameli için; 5 yemek kaşığı şeker 1 paket krema 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı margarin
Yumurta ile şeker çırpılır ve yağı ilave edilir. Un, irmik, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Eriyene kadar güzelce çırpılır ve dikdörtgen borcama kek hamuru dökülür. 170 derecede 35-40 dakika pişirilir. (çokta kuru olmamalı). Şerbetini hazırlamak için tüm malzemeler mikserle iyice çırpılır (köpüğünün sütün üstüne çıkması gerekiyor). Karameli hazırlamak için şeker tavada kavrulur. Şekerin sertleşmemesi için margarinle krema aynı anda hızlı bir şekilde üzerine dökülür. Kek ılıkken kesilir ve şerbeti üstüne dökülür. Kek şerbeti iyice emdikten sonra karamel üstüne dökülür. Afiyet olsun.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages