PURSAKLAR BELEDİYE BAŞKANI SELÇUK ÇETİN ÇALIŞIYOR - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

19 Kasım 2014 Çarşamba

PURSAKLAR BELEDİYE BAŞKANI SELÇUK ÇETİN ÇALIŞIYOR

Yazıyor Son Havadis...Pursaklar Belediyesi HaberleriEmlak Vergisi Ödemelerinde Son Güne Kalmayın Linki TıklayınCumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN Pursaklarda Linki Tıkla Video İzlePursaklar’daki Hanımlardan Güzellik Dersi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisleri Esenboğa Havalimanı geçiş güzergâhında bulunan ve diğer bir adı da Bin Bir Gül Parkı olan sosyal tesis alanı, 29 bin 15 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Çalışmayı “Gelecek nesillerimizin iftiharla göstereceği ve bizleri saygıyla yâd edeceği büyük bir proje” olarak değerlendiren Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, bu sosyal tesisin sadece Pursaklar’da ikamet eden değil Başkent’teki tüm halka açık olacağını söyledi. Yirmi dokuz bin metrekarelik bir alan üzerine oturtulan rekreasyon içerisinde; kapalı ve açık nikâh salonu, 4 adet kafeterya ve büfe, kapalı ve açık restoran, kapalı ve açık seyir terasları, seyir kuleleri, süs havuzları, mini şelaleler, yürüyüş ve gezi yolları yer alacak.
Pursaklar’a Çok Amaçlı ‘Pazar’ Yapılıyor Pursaklar Belediyesi Fen İşleri ve İmar Müdürlüğü ekipleri, hijyen kurallarına uygun bir şekilde hazırlanan Tevfik İleri Pazar Alanı ve İş Merkezi projesi çalışmasına hız verdi. İnsan sağlığını ve güvenli gıda tüketimini önemseyen Pursaklar Belediyesi, bu projesi ile de göz dolduruyor. 13 bin metre karelik alan üzerine inşa edilen büyük projeyi hayata geçirmek üzere çalışmalarına hız veren Pursaklar Belediyesi, pazar alanının temel atma çalışmasını bitirdi. İçerisinde 125 araçlık kapalı otoparkın da yer alacağı proje kapsamında; sportif ve sosyal ihtiyaçların karşılanacağı fitness salonu,sinema,poliklinik,kafeteryalar da vatandaşların hizmetinde olacak.
Bin Kişilik Kongre Merkezinin Temeli Atıldı Pursaklar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yeni projelerinden birini daha hayata geçiriyor. Saray’da temeli atılan 1000 kişilik Kongre Merkezi Osmanlı, Selçuklu ve Türk mimarisi ile yapılıyor. 2012 yılına çok sayıda proje sığdıran Pursaklar Belediyesi, tamamladığı ve tamamlayacağı projelerle ilçenin hem mimari yapısına hem de kültürel yapısına hizmet etme devam ediyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar arasında Saray’da iki önemli projeye imza atan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Saray Meydan projesinin ardından kongre merkezi inşaatına başladı. Saray’daki Saat Kulesi inşaatına paralel olarak yapılacak olan 1000 kişilik Kongre Merkezinin temeli kazıldı. Pursaklar Saray Mahallesi’nde 2 bin 850 metrekare alan üzerine Osmanlı, Selçuklu ve Türk mimarisi ile yapılacak olan Kongre Merkezi iki kat olarak tasarlandı. İki katlı binanın zemin katında 800 kişilik, birinci katında ise 200 kişilik toplamda 1000 kişilik konferans salonu yer alacak. Aynı zamanda çok amaçlı salon olarak da kullanılabilecek olan Kongre Merkezi’nde 100 araçlık açık otopark, 2 adet kafeterya, odalar, lavabolar, bekleme salonları bulunuyor. İlçenin ve bölgenin siluetine değer katacak olan projenin kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulması planlanıyor.
Şehit Salim Akgül Parkı yenileniyor
Pursaklar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yeni projeleri ile Pursaklar’ın çehresini değiştiriyor. Bu kapsamda Şehit Salim Akgül Parkı da yenilenerek protokol yoluna yeni bir görünüm kazandıracak. Protokol yolu üzerinde 9 bin 700 metrekarelik bir alana sahip olan şehit Salim Akgül Parkı, yenilenerek “Protokol yolunun en prestijli projelerinden biri olmaya aday” hale gelecek. Parkın eski deforma hali ve bulunduğu konum itibarıyla mutlak restorasyon gerekliliğini dikkate alan Pursaklar Belediyesi, mevcut konumuna eski “İyi Su Çeşmesi” diye tabir edilen alanı da katarak ihale etti. Böylece 9 bin 700 metrekarelik bir alana sahip olan parkın yeni projesinin yapımına başlanması için ihale yapıldı. İhale koşulları çerçevesinde yer tesliminin yapılabilmesi için mevcut park içerisindeki ağaçlar usulüne uygun bir şekilde sökülerek farklı alanlara dikildi. Firma yetkilileri projenin yapımı esnasında inşaat çalışmalarından kaynaklı söz konusu birtakım çevresel etkinin en aza indirilerek çalışmaların sürdürüleceğini belitti. Osmanlı, Selçuklu ve Türk mimarisi ile tasarlanacak olan sosyal tesis ve park amacıyla yapılan bu alanda 700 kişilik 1 adet yarı açık amfi, 30 metrekarelik 4 adet seyir kulesi, 60 metrekarelik 6 adet el sanatları sergi mekânları, 23 metre yüksekliğinde 1 adet sat kulesi, 120 metrekare oturma salonu yer alıyor. Bunların yanı sıra 4 adet süs kuleleri, Osmanlı çeşmesi, yürüyüş yolları ve süs havuzları Protokol yolundaki Şehit Salim Akgül Parkı’na ayrı bir görünüm kazandıracak.
3. Hanım Lokali (Pursaklar-Merkez)
Pursaklar’ın 1125 metrekarelik alan üzerine kurulan üçüncü hanım lokalinin yapım çalışması 29 Haziran itibari ile başladı. Oturum alanı 225 metrekare olan bina 5 katlı ve asansörlü. Binada, çok amaçlı salon, lokal, kreş, spor salonu, kurs odaları ve kafeterya yer alıyor. Pursaklar merkezde yaşayan hanımların yeni gözdesi olacak Pursaklar Belediyesi’nin en büyük ve en kapsamlı hanım lokalinin 2011’in Temmuz ayında tamamlanması bekleniyor.
OSMANLI MAHLESİ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages