AYIN SAĞLIK VE GÜZELLİK İKSİRİ ÜZÜM - Yedinci Gün

Güncel haber sitesi,son dakika haberlerinden haberiniz olsun

Son Dakika Haberleri

8 Ekim 2014 Çarşamba

AYIN SAĞLIK VE GÜZELLİK İKSİRİ ÜZÜM

Üzüm mevsimi başladı.Manavlar birbirinden lezzetli üzümlerle dolu. Beyazı kırmızısı,pembesi,sultaniyesi...Hepsi de sağlık ve güzellik iksiri Üzüm mevsimi başladı.Doktorlar bir salkım üzümün pek çok derde deva olduğu konusunda hemfikirler.Güzellik uzmanları ise üzüm içerikli bakım ürünleri ile cilt bakımında adeta bir devrim yarattıklarını iddia ediyorlar.Özellikle siyah üzüm gerçek bir sağlık ve güzellik iksiri .Hele ki çekirdekleriyle yerseniz,hem sizi kötü hastalıklardan koruyor hem de cildinizin sıklaşmasını ve toparlanmasını sağlıyor.
BİR AVUÇ KURU ÜZÜM
Kuru üzümün kan yapıcı özelliğini biliyorsunuz,artık doktorlarda kansızlık için üzüm pekmezini öneriyorlar.Üzümü hemen şimdi,tam mevsiminde bol bol,hatta çekirdekleriyle birlikte yemeye başlayın. Mevsimi geçince de her gün bir avuç kuru üzüm yiyerek ve üzüm çekirdeğinden yapılan çaylardan içerek ,bu sihirli meyvenin faydalarından yaralanmaya devam edebilirsiniz.Peki bakalım neymiş üzümün faydaları?
ÜZÜMÜN FAYDALARI
.Siyah üzüm kanı sulandırıyor ve böylece sizi kroner kalp yetmezliğinden koruyor. .Kara üzümün kabuğunda bulunan resveratrol kanser oluşumunu engelliyor. .Kansızlık yanısıra bazı karaciğer rahatsılıkları için de faydalı .Kara üzümün içeriğindeki meyve asitleri.böbrek ve bağırsak sisteminin düzenli çalışmasını sağladığı için kanın temizlenmesine yardımcı oluyor. .Kara üzüm kireçlenmelerde iltihap oluşumuna engel olur. .Kara üzüm içerisndeki yüksek Cvitamini nedeniyle cildin bağ dokusundaki kolajeni sağlamlaştırarak cildin sarkmasını önler. Kara üzüm,vücudu virüslere karşı daha dirençli hale getiriyor. .Kara üzümün kabuğu ve çekirdekleri bağırsakları düzenli çalıştırdıkları için kabızlık sorunlarını da ortadan kaldırıyor .Gün içersinde yiyeceğiniz bir salkım kara üzüm ,vücudunuzun hemde beyninizin zindeleşmesine katkıda bulunur .Yine gün içerisnde yiyeceğiniz bir salkım kara üzüm,cildinizin taze ve ışıltılı bir görünüm kazanmasını sağlar .Kara üzüm içeriğindeki B vitaminleri, C vitamini, potasyım,mağnezyum ve demir nedeniyle bağışıklık sisteminizi güçlendirir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Pages